Skip to main content

Sustenabilitatea în acțiune: Descoperă puterea raportării ESG cu platforma Sigad

Prin intermediul platformei Sigad aducem sustenabilitatea și raportarea ESG (Environmental, Social, and Governance) la un nivel superior, punându-ți la dispoziție instrumentele și informațiile necesare pentru a-ți conduce operațiunile în mod responsabil și pentru a atrage investitori și clienți preocupați de protejarea mediului înconjurător. Împreună putem construi un viitor mai sustenabil și mai verde.

Raportari ESG Sigad

Transparență prin ESG: Explorează impactul afacerii tale prin rapoarte cuprinzătoare

Rapoartele ESG (Environmental, Social, and Governance) furnizează o imagine detaliată a modului în care organizația ta se aliniază principiilor și practicilor de sustenabilitate, evaluând impactul său asupra mediului și angajamentul față de responsabilitatea socială și guvernanță adecvată.

MEDIU

Se concentrează pe impactul organizației asupra mediului înconjurător: poluarea, gestionarea deșeurilor, conservarea resurselor naturale și mitigarea schimbărilor climatice.

SOCIAL

Se concentrează pe impactul social al organizației asupra angajaților, comunității și societății în ansamblu. Acest aspect poate acoperi aspecte cum ar fi relațiile de muncă, diversitatea și incluziunea, sănătatea și siguranța angajaților, implicarea în comunitate și respectul pentru drepturile omului.

GUVERNANȚĂ

Se concentrează asupra structurilor de conducere și mecanismelor de control ale organizației. Aceasta include aspecte precum etica și integritatea în afaceri, transparența, respectarea legislației și regulamentelor, evaluarea și auditul intern.

Responsabilitate globală

Tipurile de organizații care trebuie să realizeze raportarea ESG:

1

Companii publice mari cu >500 de angajați și care îndeplinesc 1 din 2 criterii financiare:

active totale mai mari de 20 milioane EUR sau cifra de afaceri netă mai mare de 40 milioane EUR
2

Toate societățile mari (care îndeplinesc 2 din 3 criterii:

Mai mult de 250 de angajați;
Active totale mai mari de 43 milioane EUR sau cifra de afaceri mai mare de 50 milioane EUR
3

Toate IMM-urile cotate la bursă de pe piețele reglementate din UE

Transformă-ți afacerea într-un agent al schimbării - Sigad și raportarea ESG pentru o lume mai sustenabilă!

Sigad integrează raportarea ESG în cadrul platformei prin furnizarea unei soluții simplificate și eficiente pentru monitorizarea, analizarea și raportarea performanței organizațiilor în domeniul mediului.

Platforma noastră oferă o soluție completă de colectare și gestionare a datelor, care îți permite să obții în timp real o imagine cuprinzătoare asupra indicatorilor cheie de mediu. Aceasta include informații detaliate despre poluanți atmosferici, consumul de energie, utilizarea resurselor, impactul asupra biodiversității și alte aspecte esențiale. Cu ajutorul platformei SIGAD, vei putea să evaluezi și să îmbunătățești în mod eficient performanțele de mediu  ale companiei tale.

Simplificare și eficiență

Sigad îți oferă un mediu centralizat și intuitiv pentru colectarea, gestionarea și raportarea datelor ESG. Aceasta facilitează procesul și reduce efortul necesar pentru întocmirea rapoartelor, economisindu-ți timp și resurse valoroase.

Acces la analize avansate

Beneficiind de instrumentele de analiză și raporate oferite de Sigad, poți obține înțelegerea profundă a performanței de mediu. Această perspectivă mai clară îți permite identificarea oportunităților de optimizarea strategiilor de sustenabilitate.

Conformitate 

Sigad te aliniază la standardele ESG internaționale și locale prin rapoarte generate conforme cu cerințele specifice ale industriei sau reglementărilor. Întotdeauna vei fi la curent cu evoluția tendințelor de raportare ESG și cu legislația în vigoare.

Credibilitate și încredere

Prin utilizarea platformei Sigad, îți poți evidenția angajamentul pentru sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu. Rapoartele ESG generate prin intermediul platformei noastre atestă transparența și integritatea organizației tale, inspirând încredere în rândul investitorilor, acționarilor și altor părți interesate.

Personalizează-ți rapoartelor ESG și creează o diferență în lumea sustenabilității

Sigad îți oferă posibilitatea de a personaliza rapoartele ESG într-un mod flexibil, adaptându-le cerințelor și nevoilor tale specifice. Platforma permite configurarea și ajustarea rapoartelor conform standardelor din industrie sau ghidurilor de reglementare relevante. Această funcționalitate îți oferă un control complet asupra datelor pe care dorești să le raportezi și a modului în care le prezinți. Poți selecta și include indicatori specifici, poți defini intervale de timp relevante sau poți adăuga informații suplimentare pentru a evidenția particularitățile și angajamentele specifice. Prin personalizarea rapoartelor poți comunica impactul și performanța de mediu într-un mod mai precis și eficient.

Alegeți formatul perfect pentru comunicarea ESG cu Sigad

Utilizând instrumentele de analiză și vizualizare oferite de platforma Sigad, poți obține o înțelegere mai profundă a impactului asupra mediului și poți identifica oportunități de îmbunătățire.

Platforma Sigad oferă o varietate de metrici și indicatori de performanță, care facilitează monitorizarea progresului în atingerea obiectivelor de mediu și permite evaluarea comparativă între perioade de timp sau cu alte organizații similare.

Mai mult, Sigad pune la dispoziție un sistem de raportare personalizabil, care îți permite să generezi rapoarte ESG conforme cu cerințele și standardele specifice ale industriei sau reglementărilor. Aceasta facilitează comunicarea transparentă și coerentă a angajamentului și performanței de mediu către investitori, acționari și alte părți interesate.

De ce sa alegi Sigad

Încă mai ai întrebări despre raportarile ESG?

Programează o discuție cu unul dintre specialiștii noștri și află cum putem ajuta compania ta să devină sustenabilă.

Programează o discuție